Lycka! Stulna hundvalpen Gizmo kom hem efter mer än 20 dagars försvinnande!

Den 6 augusti fick vi in ett rop på hjälp – valpen Gizmo 7 månader, Chihuahua/Dvärgpinscher, blev stulen den 18 juli 2014 från Stehag, Eslövs kommun i Skåne. Då ägaren inte är så duktig på datorer och på grund av sin sjukdom och ej har tillgång till en data dagligen, visste hon inte att man kunde efterlysa sin valp på Facebook förrän den 6 augusti , då hon fick ett tips om att man kunde göra detta.

Händelseförloppet : Ägaren är sjuk och åkte och hämtade mediciner i Lund och under tiden hon var borta bröt någon upp altandörren och stal Gizmo. Det enda som blev stulet var Gizmo, hans halsband och koppel och hans papper så vi misstänkte att det nog var ett beställningsjobb. Halsbandet han bär på bilden var det som blev stulet samtidigt med Gizmo.  Gizmo är chipmärkt och registrerad och han blev anmäld stulen till polisen direkt när dom upptäckte stölden.

Gizmo_Klippan

Källa: Gizmos ägare/Husdjurshjälpen.Skåne

TACK VARE TIPS PÅ FACEBOOK genom efterlysningen som skrevs ihop och delades av många människor hittades Gizmo idag den 8 augusti. Familjen som hade Gizmo visste inte om att han var stulen och han är nu återlämnad. Gizmo kände igen ägaren direkt och svansen viftade glatt.
Vi kan inte att lämna ut någon mer information om hur Gizmo hittades eller var då det är en pågående polisutredning.

Så vi ber Er alla – håll ögonen öppna för stulna hundvalpen Nellie – vi vill att det ska sluta lika lyckligt som det nu gjorde med Gizmo. Tips var Nellie kan befinna sig kommer dagligen in som följs upp.

Här är en bildvideoefterlysning på YouTube (sök NELLIE STULEN!) som kan delas med angående Nellies försvinnande i Malmö den 16 juli 2014 – https://www.youtube.com/watch?v=c_4jEJ9pBp0

Och för Er som missat Nellies försvinnande – här kommer en kortfattad information:

Nellie 10 veckor, Mops, STULEN ca kl 20.15 den 16 juli 2014 från Lönngatan nära korsningen till Norra Grängesbergsgatan i Augustenborg, Malmö, SKÅNE.
Ägaren var ute med valpen för att rasta den på gräsmattan och då kommer en man i 25-30 års åldern springande och sliter valpens koppel ur handen på matte, lyfter upp valpen och springer till en bil som åker iväg. Mannen var ca 175 cm lång, mörkhårig. Bilen var mörk, blå eller svart, troligen en Volvo.
Valpen är chipmärkt och stölden av valpen är polisanmäld.
Kontakta 072 525 29 77 eller Polisen 114 14.
Vet ni något om Nellie ring på Tipstelefon 073 150 47 20. Vi garanterar att ni får vara anonyma.
Tänk på att inte skriva tips öppet i kommentarer dels för att skydda er själva och för att inte förvarna tjuven.
Vår prioritet är inte att sätta dit någon. Vi vill bara försöka hjälpa Nellie hem igen.

Nellie_stulen2014

Källa: Nellies ägare/Husdjurshjälpen.Skåne

Länk till Nellies egna grupp: https://www.facebook.com/groups/1597916930434636/

Vi har också stulna chihuahuavalpen Peppar. Stulna valpen Peppar har en grupp – gå gärna med där och hjälp Peppar hem https://www.facebook.com/groups/281498678681725/
Peppar, långhårig Chihuahua valp 8 veckor, hane, stals från sitt hem 21 mars 2014 på eftermiddagen i Lindeborgsområdet, (Henrik Menanders väg), i Malmö, SKÅNE.
Händelsen är polisanmäld. Signalement på tjuven: Kille med utländskt ursprung, ca 25 års åldern, pratade svenska med lite brytning, normal vikt, bruna ögon normalstora, vanlig klädstil inget som stack ut där, ca 170 cm lång. Mörkhårig men inte riktigt svart hår utan mer mörkt mörkt brunt hår, korthårig men ej snaggad, lite skäggstubb, svart dunjacka, jeans med lite revor. Kallade sig Adam och ringde från dolt nummer. Han var artig och trevlig, tog i hand och hälsade och tittade ägarna i ögonen. Det verkade helt normalt allting. Inget annorlunda som ägarna hann se då allt gick så snabbt på ca 4 minuter. Tjuven lyckades tränga sig förbi uppfödaren med valpen i famnen och sprang ut och körde iväg i en bil.
Ser ni Peppar ring direkt 070 177 70 19 eller 070 849 23 28 eller 073 969 91 92 eller Polisen 114 14.
OBSERVERA VALPENS TECKNING!
Peppar har en liten vit smal kort strimma uppe på huvudet mellan öronen och liten bit ner på skallen. Han har på vänster sida av halsen en liten vit strimma som en halvkrage. På vänster baktass är hans yttersta tår lite gråvita och på hans högra tass går det gråvita lite längre upp på tårna. På kinderna är Peppar lite brunfärgad. I baken har han under svansen en liten smal vit strimma.

Peppar_maj

Källa: Peppars ägare/Husdjurshjälpen.Skåne

TACK ALLA FÖR ERT ENGAGEMANG! HOPPET FINNS, DET HAR GIZMOS EFTERLYSNING BEVISAT. Vi glädjs alla tillsammans med Gizmos ägare.

 

Ulrika Bengtsdotter