HJÄLP DEM ATT HJÄLPA!

Överallt på Facebook ser man i dessa dagar rop på hjälp att ta hand om katter som vandrar omkring och verkar vara övergivna av sina ägare. På Husdjurshjälpen.Skåne har vi de senaste veckorna fått in massor av rop på hjälp när det gäller övergivna katter och våra medlemmar gör verkligen sitt yttersta för att hjälpa. Många av katterna är i dåligt skick och många är dräkiga eller har redan fått sina kattungar. Att fånga in dessa katter är inte lätt men heller inte det stora problemet i det hela, problemet är att det måste finnas jourhem för de infångade katterna och det måste finnas folk som är villiga att betala veterinärvård för dem. Tyvärr är verkligeheten inte till förmån för dessa katter: katthemmen har fullt och kan inte ta emot fler katter, de jourhem som funnits har redan fyllt sina hem och kattföreningarnas plånböcker gapar tomma. Naturligtvis förstår vi att alla varken kan eller vill ta emot en katt i behov av ett hem, naturligtvis förstår vi att alla inte har inte alla råd att ge ett bidrag till en kattförening MEN kanske finns det någon som läser det här som har ett hem ledigt för en katt/kattfamilj, kan donera kattmat, bäddar, leksaker eller annat till en kattförening. OM ni vill hjälpa till så finns det med stor sannolikhet en kattförening i er närhet som tacksamt tar emot er hjälp. Nedan länkar vi till de kattföreningar i Skåne som vi känner till och som tacksamt tar emot all hjälp de kan få.

Björne hittades skadad på en parkering i Helsingborg i april 2014. Veterinärvården för kostade runt 20.000 kr. Bild: Mysan Svensson KKS
Björne hittades skadad på en parkering i Helsingborg i april 2014. Veterinärvården för kostade runt 20.000 kr. Bild: Mysan Svensson KKS

Vi ska alla vara tacksamma över att kattföreningar och privatpersoner gör sitt yttersta för att hjälpa alla dessa hemlösa katter. Dessa föreningar och privatpersoner lägger många gånger all sin fritid och många gånger sina privata pengar för att alla katter ska få det bra, få mat och få den veterinärvård de behöver. Några bidrag från kommunen är det inte ofta tal om och de är ofta helt beroende av de donationer från annat håll.
All respekt till dessa eldsjälar & vardagshjältar!

Björne idag i sitt jourhem i väntan på ett permanent hem. Bild: Mysan Svensson KKS
Björne idag i sitt jourhem i väntan på ett permanent hem. Bild: Mysan Svensson KKS

KATTKOMMANDO SYD 
FÖRENINGEN FÖR HÖÖR HEMLÖSA KATTER
RÄDDA KATTEN
KATTHJÄLPEN
KATTJOUREN
FÖRVILDADE KATTER
DJURHEMMET TASSEBO
PÄLSBOLLARNA I HÖGANÄS

Har vi missat någon kattförening i Skåne som behöver hjälp med jourhem och bidrag till mat, veterinärvård mm så skriv gärna en kommentar så ser vi till att även deras länkar kommer in i inlägget.

Det finns andra föreningar som vi inte länkar till i detta inlägget, det är föreningar som på andra sätt jobbar för att katterna ska få det bättre i samhället, de är naturligtvis också värda att bli omnämnda men det får bli i ett annat inlägg.

Ulrika Bengtsdotter