Rekord i siffror!

Ännu en vecka börjar ta sitt slut.

Nu är det midsommarhelg och många har fått köra 4-5 varv på matvaruaffärernas parkeringar för att till sist  hitta med lite tur en ledig parkeringsplats, fått stå i långa köer till kassorna och även i de affärer där de säljer lite starkare dryck för dom som gillar det. Gräsmattan har blivit klipp, stora vita tälten har dammats av och har blivit placerade mitt i trädgården och papperstallrikar eller den finaste servisen har plockats fram.

Vi på Husdjurshjälpen.Skåne har knappt haft tid att göra allt detta under dagen. Vi fick sent igår kväll, efter klockan 22, ett rop på hjälp då en hund i Malmö blivit skrämd av en flygande drake i luften och sprang rakt ut i trafiken och blev påkörd (bilisten hade känt hur hårt bilen träffat hunden) för att sedan i chock orkat resa sig upp och springa iväg. Vi gjorde genast ett inlägg på detta i vår logg och taggade våra medlemmar i Malmö kommun. Hunden visade sig inom två timmar vid två olika ställen men det gick inte att fånga in honom. Det fanns härliga ”nattsuddare” som gick ut och hjälpte till att leta och även folk som man träffade på blev informerade och/eller hjälpte till att leta tills långt ut på natten – till fots eller med cykel/bil. Natt blev till dag och idag har folk också varit ”man ur huse” och hjälpt till att söka samt att sätta upp efterlysningslappar som vi gjort och som medlemmarna kan ladda ner och skriva ut hos sig.

I eftermiddag fick vi ett härligt besked. Hunden hade lyckats bli infångad och ägarna hade kört direkt till djursjukhuset för kontroll. Nu ikväll fick vi rapporter om att hunden haft änglavakt och skadorna inte varit allvarliga. Ett fantastiskt slut!

Ett ännu fantastiskt slut är våra medlemmar slagit rekord i antal delningar! Över 500 delningar på denna efterlysning på mindre än ett dygn! Det är rekord! Aldrig under Husdjurshjälpen.Skånes 2,5 år har ETT enda inlägg delats så mycket och så snabbt som detta. Jag minns när den blinda seniorhunden Tor utanför Helsingborg försvann i höstas. Den efterlysningen delades också många gånger och folk var otroligt engagerade och gick ut och letade, men aldrig så mycket och på den korta tiden. Detta kallar jag prestige och ett hjärta av guld och envishet av våra fantastiska medlemmar.

På tal om medlemmar och siffror… Vi på Husdjurshjälpen.Skåne firar nu midsommar med att vi har över 6000 medlemmar inne hos oss. Vi sprängde 6000-gränsen idag.

Vi vill önska alla våra medlemmar och bloggläsare en härlig och njutfull midsommarhelg.

Ta hand om Er, var försiktiga i trafiken och förstås, ta väl hand om Ert/Era djur.

Glad Midsommar!
Glad Midsommar! önskar vi administratörer på Husdjurshjälpen.Skåne

Vi jobbar på som vanligt under midsommarhelgen – dock kanske med en och annan kort paus för att få smaka av den fina midsommarmaten.

Ulrika Bengtsdotter