Katten vad bra!

En ny vecka startar om några timmar. Men innan dess skulle jag vilja summera några av denna veckas  höjdpunkter inne hos oss på Husdjurshjälpen.Skåne.

I mitten av maj kom det in en efterlysning på en katt som hette Alice. Alice försvann ifrån Kristianstad, var innekatt och bodde i en lägenhet. Alice hade på något sätt lyckats smita ut ifrån balkongen. Nu i början av veckan fick vi reda på var Alice hade tagit vägen. Hon befann sig i Stockholm! På något sätt har denna Alice liftat upp till Stockholm och naturligtvis inte kunnat hitta hem. Efter att Alice ägare lagt ut efterlysning på Alice på många olika sidor så tyckte hon att hon kände igen Alice på en bild där det stod att katten var upphittad. Då Alice inte var chipmärkt så kunde  ju inte upphittarna nå ägaren. Alice ägare kontaktade iallafall upphittarna och med många bilder, jämförelser med mera – konstaterades det att det var Alice. En fantastisk historia!

Igår fick vi också in en rapport ifrån en hjälp-efterlysning som vi haft hos oss i förra veckan tror jag att det var eller början av denna vecka (minnet är kort ibland). Mammakatten levde på en rastplats i Mölletofta (ett farligt ställe med massor av trafik, glas o annat skit i alla områden runt omkring) i tre år och hade blivit matad. Nu skulle katten sluta matas . En ur personalen i området blev upprörd och skrev detta bland annat hos oss. Lördag morgon åkte folk dit, fyra underbara människor till dök upp och mammakatt kom direkt och slängde i sig maten. Dom gick skallgång i detta sunkiga och sankiga område men hittade inga ungar. Ändock sa dom på slutet att dom fick ta en runda till och när dom gick längs med viltstängslet syntes under huggna björkar ett litet gäng pipande ungar. Överlyckliga kämpade dom fram dom och fick in alla i bur. Mamman fångades i fälla. 

Efter detektiv arbete så hittades kattmammans ägare. Hon hade rymt för tre år sen och paret letade och letade efter henne men hon hittades aldrig. Ägarna kom på 45 minuter efter det konstaterats att det var samma katt. Mamman kommer nu att kastreras, vaccineras och id-märkas. Kattungarna? Jo, de är alla redan bokade och kommer att få nya hem när de är redo att flytta. Ännu en fantastisk historia med ett underbart slut! Och en stor bukett sommarblommor till den person som satte in hjälp-efterlysningen och till personerna som hjälpte till att fånga in hela kattfamiljen. 

Så till Er som håller på att förlora hoppet – gör inte det – här får Ni två otroliga historier som bevisar att man aldrig ska ge upp hoppet om att finna sin fyrbenta älskling igen.

En liten valp utanför Tomelilla var också på vift i förrgår. Valpen Sol, 5 månader lyckades ta sig ut ifrån sin trädgård och en förtvivlad matte ringde upp oss på vår jourtelefon. Vi bad henne lägga ut något som doftade Sol samt något som doftade henne vid trädgårdsgränsen så Sol kunde kanske dofta sig tillbaka då det enbart fanns stora åkrar med hög raps som hon inte kunde se över. Många engagerade medlemmar delade efterlysningen och några körde ut och letade direkt fast klockan var rätt så mycket på kvällen, men ingen Sol hittades. Senare på natten satt en frusen Sol på trappan och ville in i värmen igen. Lyckan var total!

Nu kämpar vi tillsammans vidare så fler djur som inte hittar hem kan få komma hem igen.

 

Ulrika Bengtsdotter