Det händer på ett ögonblick!

Vi har under de två och ett halvt år vi funnits, fått in efterlysningar på stulna hundar runt om i Skåne.

Några har slutat lyckligt medans andra fortfarande är försvunna. Det har ingen betydelse vilken ras hunden är, ålder eller kön, vilket vi har fått uppleva att många hundägare tror. Det är också så att dessa hundtjuvar blir mer och mer fräcka att de till och med stjäl hundarna som finns inne i sina hundgårdar, är lösa ute i trädgården, på parkeringsplatser utanför varuhus och hundar som binds utanför affären. Man lockar med något riktigt smaskigt eller drogar hundarna för att få dem till sig. Allt för att tjäna pengar på ett eller annat sätt. Det är verkligheten och den är hemsk! Det är därför vi skriver om detta – och vi kommer troligtvis att skriva om det igen – för det händer på ett ögonblick och tyvärr kommer det alltid att finnas människor som inte kan skilja på ditt och mitt.

Ett av de första fallen hände 4 mars 2013. En hundägare binder sin hund utanför en tobaksbutik och går in och är borta i endast 5 minuter. När han kommer ut ifrån tobaksbutiken är hunden borta. Man polisanmäler händelsen direkt och vi får kontakt med en väldigt förtvivlad hundägarfamilj. Vi går ut med en efterlysning sent på eftermiddagen på Facebook.

En polis får ut på ett uppdrag under natten till en lägenhet inte långt ifrån där hunden blivit stulen. När polismannen kommer till lägenheten tycker han att han känner igen hunden ifrån efterlysningen. Lägenhetsinnehavaren får en massa frågor om hunden som denna inte kan svara på riktigt och när man ordnar en chipläsare konstateras det att det är den stulna hunden.  Här kan Ni läsa polisrapporten om detta fall. Och Skånskan tog upp detta ärende i sin nyårskrönika för 2013.

Sydsvenska Dagbladet_131227

 

Ett annat fall som slutade lycklig hände sommaren 2013 – fallet med den stulna mopsvalpen Evert som många tidningar skrev om. Lille Evert stals ifrån sin inhängnad på Miniarken i Folkets Park i Malmö. Här kan Ni läsa en artikel skriven av Kvällsposten när mopsen Evert är åter i hundägarnas famn.

Det fall  som hänt ganska nyligen, i mars 2014, och som hände i Malmö är om valpen Peppar. Peppar är en långhårig Chihuahua valp på 8 veckor, som stals från sitt hem 21 mars 2014 på eftermiddagen i Lindeborgsområdet i Malmö.
Händelsen är polisanmäld. En kille som kallade sig Adam  ringde från dolt nummer på en Blocket-annons om valpar som var till salu. Han var artig och trevlig, tog i hand och hälsade och tittade ägarna i ögonen. Det verkade helt normalt allting. Inget annorlunda som ägarna hann se då allt gick så snabbt på ca 4 minuter. Tjuven lyckades tränga sig förbi uppfödaren med valpen i famnen och sprang ut och körde iväg i en bil. Allt hände som sagt så snabbt!

Peppar_maj

Bildcollage på Peppar 

Vi ger inte upp om att finna Peppar! Vi ger inte upp att finna någon av de andra stulna hundarna heller! Vi har över 1500 engagerade människor ifrån hela Sverige som letar, kollar sidor och kollar runt sitt område efter Peppar. Vi är tacksamma för varje tips som Polisen eller vi får in. Mer information finns i Peppars egna Facebookgrupp.

Som jag skrev i början i detta inlägg så finns det ett antal hundar till som är stulna och som inte har fått komma hem. Vi kommer att nämna dessa också senare i denna blogg – och kan Ni inte vänta tills dess så finns information om dessa inne hos oss på Facebook.

Snälla människor där ute – håll ögonen öppna – och hjälp de stulna hundarna att kunna komma hem igen. 

Och till Er hundägare -var försiktiga – håll hårt i kopplet – bind inte Er/Era hundar utanför affären – håll uppsikt över Er trädgård och så vidare. Det händer på ett ögonblick. 

Ulrika Bengtsdotter