Välkomna in till oss!

Första blogginlägget! Spännande och lite pirrigt!

Välkomna in till oss!
Idén med denna blogg är att visa hur vårt ideella nätverk fungerar, hur fantastiska våra medlemmar är, solskenshistorier som vi vill dela med oss till Er alla läsare, tankar och reflektioner som kommer under tiden vi jobbar med Husdjurshjälpen.Skåne, berätta och visa bilder när Husdjurshjälpen.Skåne är ute på fältet och jobbar med mera.

Vad är Husdjurshjälpen.Skåne?

Husdjurshjälpen.Skåne startade den 11 januari 2012 av Ulrika. Vi är ett ideellt nätverk som har sitt säte på Facebook. Vi hjälper Er som äger ett eller flera husdjur och som bor i Skåne som behöver hjälp med att;

  • efterlysa försvunna husdjur
  • efterlysa ägare till upphittade husdjur
  • önskning om hund/kattpassning
  • information om föreläsningar som handlar om något husdjur i Skåne
  • omplacering av husdjur (vi tar inte själva emot omplaceringsdjur)
  • annan information som anses viktig för husdjursägare

Vi är för närvarande sex administratörer. Vi bor lite varstans i Skåne och har olika dygnsrytmer, vilket passar bra för att kunna vara ”på hugget” mer eller mindre dygnet runt. Tid är viktig när ett djur försvinner – vi kommer att berätta mer om det i senare inlägg här på bloggen. Vi har nu i maj 2014 över 5200 medlemmar inne hos oss!

Hur arbetar Husdjurshjälpen.Skåne?

Vi som är administratörer lägger nästan all vår fritid på att hålla koll på sidan för att gruppen ska fungera. Det krävs en massa arbete.

Kommer det in ett försvunnet husdjur så ska vi tagga in folk till hjälp i området. Har vi ägarkontakten så blir det en hel del ringande och då gäller det att kunna peppa upp och lugna folk som är mitt i ett kaos när deras älskling är försvunnen. Vi försöker få ut folk till sök, gör efterlysningslappar, kartor och startar event.

Leder vi sök så kan det bli långa nätter med väldigt lite sömn för någon måste ju försöka samordna dom som är ute och söker.

Husdjurshjälpen.Skåne är en grupp för hjälp och inget diskussionsforum.

Vi måste även hålla koll i andra grupper ifall det kommer in något tips på ett husdjur som vi har ute på vår sida. Eller så ligger det något djur ute i en grupp där dom inte få någon hjälp och vi lägger ut den på vår sida för att försöka få fram hjälp.

Vi tar inte emot några bidrag till alla våra telefonsamtal, bensin eller utskrift av efterlysningslappar utan vi betalar allt ur egen ficka. Vi jobbar ideellt som sagt var för våra hjärtan brinner för djuren.

Vi hoppas att vi tillsammans med Er läsare delar glädje och sorg, gemenskap, få egna reflektioner till Er där ute samt lära känna oss administratörer på Husdjurshjälpen.Skåne lite mera.

VARMT VÄLKOMNA IN HIT TILL VÅR BLOGG!

Vår Facebookgrupp: https://www.facebook.com/groups/husdjurshjalpen.skane/
Vår hemsida: www.hdhskane.hemsida24.se

Ulrika Bengtsdotter