Trenter firas digitalt – och häftat

Stig Trenter.Den 14 augusti skulle Stieg Trenter ha fyllt 100 år. Nu firas han av Albert Bonniers förlag och Telegram med att  deckarserien om Harry Friberg ges ut i nya digitala upplagor. Alla böckerna har, i samarbete med Nordiska Museet fått nya omslag med bilder av K W Gullers och innehåller också över 50 sidor extramaterial och ett förord av Stieg Trenters dotter Laura Trenter. Extra kul är också att varje bok innehåller två Stockholmskartor över mordplatser från Trenters böcker, med beskrivningar över varje plats av Ulla Trenter. Låter som en både spännande och lovvärd utgivning. Fast lite skaver det ändå att man hyllar en 100-åring enbart digitalt. Det här känns som böcker man skulle vilja ha, hålla i och bläddra i. Eller är det bara jag som är konservativ?

Här kan man i alla fall läsa mer om Trenter, de nya böckerna och jubileumsåret.

Foto: Stieg Trenter 1955/TT

OBS!! Så fort jag publicerat denna blogg får jag veta att det inte alls bara handlar om digitala utgåvor. Telegram ger även ut böckerna häftade. Då känns det genast mycket bättre. Tack Bengt Eriksson för rättelsen!

Gunilla Wedding
Gunilla Wedding är ledamot i Svenska Deckarakademin och kulturchef, deckarrecensent på Skånska Dagbladet och gör podden Deckardårarna tillsammans med kollegan Pernilla Ekdahl.

Namn: Gunilla Wedding
Ålder: 56 år
Bor: Lund
Läser just nu: Silverview av John le Carré..
Missar inte: Att läsa. Hundpromenader. Veckans yogapass.
Ser fram emot: Alltid en riktigt bra bok eller film. Att släppa nästa avsnitt av podden Deckardårarna. Nästa besök på landet. Alltid en skogspromenad. Och så julen så klart.

Arkiv

Kategorier