Deckarlucka 4: Mörkt, skånskt grannskap

Goda grannar av Mattias Edvardsson:

Blinkande blåljus möter Mikael när han kommer hemcyklande från jobbet. På parkeringen utanför villaområdet där han bor med familjen ligger hans fru Bianca svårt skadad, påkörd av grannen Jacqueline. Goda grannar drar i gång med en riktigt otäck rivstart och den olycksbådande känsla hänger kvar över berättelsen när man sedan i växlingar mellan då och nu får den i sin helhet – det som leder fram till olyckan – om det nu var en olycka? – och det som händer sedan. Allt utspelas i ett alldeles vanligt litet villaområde i lilla Köpinge strax utanför Lund och precis som i succén En helt vanlig familj har Edvardsson valt ut tre olika röster för att förmedla sin historia. Här är det Mikael, Jacqueline och Jacquelines son Fabian. Goda grannar är sträckläsning som får en att se på sina egna grannar med misstänksamhet och allt invant och vanligt att bli riktigt obehagligt. Ruskigt bra läsning för en mörk decemberkväll.

Gunilla Wedding
Gunilla Wedding är ledamot i Svenska Deckarakademin och kulturchef, deckarrecensent på Skånska Dagbladet och gör podden Deckardårarna tillsammans med kollegan Pernilla Ekdahl.

Namn: Gunilla Wedding
Ålder: 56 år
Bor: Lund
Läser just nu:Ärende, 1569 av Jörn Lier Horst och Slumra in av Åström & Sandlund.
Missar inte: Att läsa. Hundpromenader. Veckans yogapass.
Ser fram emot: Alltid en riktigt bra bok eller film. Att släppa nästa avsnitt av podden Deckardårarna. Nästa besök på landet. Alltid en skogspromenad. Och så premiären av Kastanjemannen på Netflix.

Arkiv

Kategorier