Deckarlucka 21 och 22

En dubbellucka till blir det så här de sista dagarna före jul när tiden inte räcker till riktigt.

Här hittar vi Camilla Grebes Alla ljuger där Marias lyckliga familjeliv med sonen Vincent, sambon Samir och bonusdottern Yasmin går i kras när Yasmin försvinner spårlöst och Samir anklagas för att ha något med försvinnandet att göra. Den här laddade psykologiska thrillern berättas av flera röster och rör sig mellan dåtid när Yasmin försvann och nutid när en kropp hittas. De utredande poliserna är kopplingen mellan den här historien och Camilla Grebes tidigare thrillers och även om den inte är riktigt så fantastiskt bra som Skuggjägaren visar den att Grebe stabilt finns kvar i den svenska deckargenrens högsta division.

Skuggliljan är Johanna Mos uppföljare till den hyllade seriestarten Nattsångaren. Vi är tillbaka på Öland med den återvändande polisen Hanna Duncker. En man och hans lilla son är försvunna och när mannen hittas död lägger Hanna och hennes kollegor all kraft på att försöka hitta den lilla sonen. Samtidigt är det någon som vill Hanna illa och det kan ha koppling till att hon börjat gräva i mordet som hennes pappa dömdes för för 16 år sedan. I grund och botten är det Hannas egen historia som är största spänningsmomentet i Skugglilja och längtan efter ännu en del i den här välskrivna och lockande serien är stort.

Gunilla Wedding
Gunilla Wedding är ledamot i Svenska Deckarakademin och kulturchef, deckarrecensent på Skånska Dagbladet och gör podden Deckardårarna tillsammans med kollegan Pernilla Ekdahl.

Namn: Gunilla Wedding
Ålder: 56 år
Bor: Lund
Läser just nu: Fallvind av Maria Adolfsson.
Missar inte: Att läsa. Hundpromenader. Veckans yogapass.
Ser fram emot: Alltid en riktigt bra bok eller film. Att släppa nästa avsnitt av podden Deckardårarna. Att såga ner lite mer stormfällda träd på landet. Alltid en skogspromenad.

Arkiv

Kategorier