Deckarlucka 20

Årets, eller snarare många års, mest efterlängtade bok är utan tvekan Johan Theorins Benvittring. Äntligen är vi på Öland igen med den pensionerad skutskepparen Gerlof Davidsson. Han har det ganska deppigt på sitt äldreboende men när en man dör i ett stenras på en strand och benrester hittas begravda på samma strand, under en blomsterkrans och en bunt gamla kärleksbrev får han annat att tänka på än åldrandet. Gerlofs släkting polisen Tilda Davidsson är ansvarig för utredningen som visar sig ha kopplingar långt tillbaka i tiden. Det här är väl värt att vänta på och lika magiskt bra som Theorins tidigare Ölangdsdeckare.

Gunilla Wedding
Gunilla Wedding är ledamot i Svenska Deckarakademin och kulturchef, deckarrecensent på Skånska Dagbladet och gör podden Deckardårarna tillsammans med kollegan Pernilla Ekdahl.

Namn: Gunilla Wedding
Ålder: 56 år
Bor: Lund
Läser just nu: Fallvind av Maria Adolfsson.
Missar inte: Att läsa. Hundpromenader. Veckans yogapass.
Ser fram emot: Alltid en riktigt bra bok eller film. Att släppa nästa avsnitt av podden Deckardårarna. Att såga ner lite mer stormfällda träd på landet. Alltid en skogspromenad.

Arkiv

Kategorier