Deckarlucka 16

En lång dag går mot sitt slut och hade jag inte läst den redan hade Tove Alsterdals Slukhål varit bästa sällskapet i soffan resten av kvällen. Det här är nummer två i serien om Ådalstrakten och den hemvända polisen Eira Sjödin (döpt efter en av Ådalskravallens offer). Här hittas en man instängd och ihjälsvulten i en stuga i Offersjön och en annan man spärras i en stuga ända uppe Malmberget. Eira utreder, försöker flytta in sin mamma på vårdboende och hantera att hennes bror sitter i fängelse och Tove Alsterdal har skrivit en så rik berättelse där minsta by eller människa får sin egen historia, där spänningen aldrig släpper och där språket är en ren njutning.

Gunilla Wedding
Gunilla Wedding är ledamot i Svenska Deckarakademin och kulturchef, deckarrecensent på Skånska Dagbladet och gör podden Deckardårarna tillsammans med kollegan Pernilla Ekdahl.

Namn: Gunilla Wedding
Ålder: 56 år
Bor: Lund
Läser just nu: Fallvind av Maria Adolfsson.
Missar inte: Att läsa. Hundpromenader. Veckans yogapass.
Ser fram emot: Alltid en riktigt bra bok eller film. Att släppa nästa avsnitt av podden Deckardårarna. Att såga ner lite mer stormfällda träd på landet. Alltid en skogspromenad.

Arkiv

Kategorier