Deckarlucka 15

En alldeles perfekt thriller hittar ni bakom lucka 15. Svart sol är Andreas Normans tredje bok om säpoagenten Bente Jensen och här arbetar hon på att infiltrera svenska högerextremister och förhoppningsvis förhindra ett terrorattentat. Redan i första kapitlet förstår vi att det knappast är en enkel uppgift när vi möter henne som intagen på psykakuten där ingen tror på henne. Svart sol är spännande på ett utdraget, krypande sätt och faran kommer nära både Bente och läsaren. Norman är också precis lika bra i dramatiska actionladdade scener som i skildringen av Bentes ensamma, kärlekstomma liv.

Gunilla Wedding
Gunilla Wedding är ledamot i Svenska Deckarakademin och kulturchef, deckarrecensent på Skånska Dagbladet och gör podden Deckardårarna tillsammans med kollegan Pernilla Ekdahl.

Namn: Gunilla Wedding
Ålder: 56 år
Bor: Lund
Läser just nu: Fallvind av Maria Adolfsson.
Missar inte: Att läsa. Hundpromenader. Veckans yogapass.
Ser fram emot: Alltid en riktigt bra bok eller film. Att släppa nästa avsnitt av podden Deckardårarna. Att såga ner lite mer stormfällda träd på landet. Alltid en skogspromenad.

Arkiv

Kategorier