Deckarlucka 11 och 12

Vissa helger bara flyger förbi därför får det bli två luckor på en gång. Här hitta man Ninni Schulmans alldeles perfekta serieavslut Dagen är kommen där Magdalena Hansson bevakar ett mord på ett äldre Paros en liten gård norr om Hagfors. Många trådar att knyta ihop och ett riktigt otäckt brott.

Bok nummer två är Marie Hermansons historiska deckare Pestön där en karantänstation på en ö utanför Göteborg rymmer många gåtor som journalisten Ellen Grönblad försöker få grepp om när hon går under cover på ön samtidigt som överkonstapel Nils Gunnarsson nystar från sitt håll. Övertygande, fängslande och med en suverän tidsatmosfär.

Gunilla Wedding
Gunilla Wedding är ledamot i Svenska Deckarakademin och kulturchef, deckarrecensent på Skånska Dagbladet och gör podden Deckardårarna tillsammans med kollegan Pernilla Ekdahl.

Namn: Gunilla Wedding
Ålder: 56 år
Bor: Lund
Läser just nu: Fallvind av Maria Adolfsson.
Missar inte: Att läsa. Hundpromenader. Veckans yogapass.
Ser fram emot: Alltid en riktigt bra bok eller film. Att släppa nästa avsnitt av podden Deckardårarna. Att såga ner lite mer stormfällda träd på landet. Alltid en skogspromenad.

Arkiv

Kategorier