Deckarlucka 6

Lämpligt nog läste jag Malin Thunberg Schunkes Bara ett spel till herrarnas EM i fotboll i början av sommaren. Förutom välskriven spänning i Thunberg Schunkes intressanta serie om svenska åklagaren Esther Ed och hennes italienska chef Fabia Moretti på Eurojust, EU:s byrå för straffrättsligt samarbete, så blev det också högaktuell läsning om det ekonomiska spelet bortanför spelet på fotbollsplanen. Rekommenderas till alla oavsett om man är fotbollsintresserad eller inte. Och är minst lika aktuell när det omdiskuterade fotbolls-VM i Quatar så småningom närmar sig. Tala om att pengar styr fotbollen …

Gunilla Wedding
Gunilla Wedding är ledamot i Svenska Deckarakademin och kulturchef, deckarrecensent på Skånska Dagbladet och gör podden Deckardårarna tillsammans med kollegan Pernilla Ekdahl.

Namn: Gunilla Wedding
Ålder: 56 år
Bor: Lund
Läser just nu: Fallvind av Maria Adolfsson.
Missar inte: Att läsa. Hundpromenader. Veckans yogapass.
Ser fram emot: Alltid en riktigt bra bok eller film. Att släppa nästa avsnitt av podden Deckardårarna. Att såga ner lite mer stormfällda träd på landet. Alltid en skogspromenad.

Arkiv

Kategorier