Deckarlucka 5

En efterlängtad comeback till deckargenren blev också en av årets bästa läsningar. Ett kvinnolik hittas ingjutet i ett brofundament i Stenträsk i Norrbottens inland. Det blir inledningen till en resa tillbaka till 80-talet på samma plats. Fem tonårsflickor har en bokcirkel tillsammans och så försvinner en av dem spårlöst. Via böckerna de läste får vi lära känna flickorna i både dåtid och nutid och ett skickligt konstruerat pussel leder mot en överraskande upplösning. Vilken läsglädje detta är!

Jag vill för övrigt understryka att böckerna jag presenterar är årets 24 bästa deckarläsningar. Men ordningen är inte det minsta ordna utan i en härlig, salig röra bara.

Gunilla Wedding
Gunilla Wedding är ledamot i Svenska Deckarakademin och kulturchef, deckarrecensent på Skånska Dagbladet och gör podden Deckardårarna tillsammans med kollegan Pernilla Ekdahl.

Namn: Gunilla Wedding
Ålder: 56 år
Bor: Lund
Läser just nu: Fallvind av Maria Adolfsson.
Missar inte: Att läsa. Hundpromenader. Veckans yogapass.
Ser fram emot: Alltid en riktigt bra bok eller film. Att släppa nästa avsnitt av podden Deckardårarna. Att såga ner lite mer stormfällda träd på landet. Alltid en skogspromenad.

Arkiv

Kategorier