Deckarlucka 4

Denise Minas fristående De mindre döda är perfekt lösning en grå decemberlördag som idag. Här befinner vi oss i Glasgow där den gravida, nyblivna singeln Margo Dunlop precis har förlorat sin adoptivmamma och nu bestämt sig för att söka upp sin biologiska mamma. Det visar sig att mamman är död, mördad inte så långt efter att hon fick Margo. Kvar i livet finns hennes slitna moster Nikki som berättar allt om mammans liv på samhällets botten och som prostituerad och dessutom hävdar att mördaren är på fri fot. Det här är inledningen på en ruggig, starkt realistisk men också medryckande skildring av Glasgows mörkaste sidor, nu och på 80- och 90-talet.

Gunilla Wedding
Gunilla Wedding är ledamot i Svenska Deckarakademin och kulturchef, deckarrecensent på Skånska Dagbladet och gör podden Deckardårarna tillsammans med kollegan Pernilla Ekdahl.

Namn: Gunilla Wedding
Ålder: 56 år
Bor: Lund
Läser just nu: Fallvind av Maria Adolfsson.
Missar inte: Att läsa. Hundpromenader. Veckans yogapass.
Ser fram emot: Alltid en riktigt bra bok eller film. Att släppa nästa avsnitt av podden Deckardårarna. Att såga ner lite mer stormfällda träd på landet. Alltid en skogspromenad.

Arkiv

Kategorier