Deckarlucka 2

I lucka två blir det en resa till Maria Adolfssons fiktiva örike Doggerland. Som man önskar att det fanns på riktigt! Spring eller dö är en av seriens bästa. Det är valtider på Doggerland och dagen för öns första pridefestival någonsin när någon skjuter rakt in i folkmassorna nere i huvudstaden Dunkers hamnområde. Gärningsmannen hittas sedan död men kriminalinspektör Karen Eiken Hornborgasjön, som är höggravid, är envist besluten att ta reda på varför personen sköt. Det här är som vanligt välskrivet, Doggerlandcharmigt och stundtals svettigt dramatiskt.

Gunilla Wedding
Gunilla Wedding är ledamot i Svenska Deckarakademin och kulturchef, deckarrecensent på Skånska Dagbladet och gör podden Deckardårarna tillsammans med kollegan Pernilla Ekdahl.

Namn: Gunilla Wedding
Ålder: 56 år
Bor: Lund
Läser just nu: Fallvind av Maria Adolfsson.
Missar inte: Att läsa. Hundpromenader. Veckans yogapass.
Ser fram emot: Alltid en riktigt bra bok eller film. Att släppa nästa avsnitt av podden Deckardårarna. Att såga ner lite mer stormfällda träd på landet. Alltid en skogspromenad.

Arkiv

Kategorier