Deckarlucka 18: Årets mest spännande

Ingen utväg av Cara Hunter:

Det här är tredje delen i brittiska Cara Hunters Oxford-serien med kriminalkommissarie Adam Fawley och hans kollegor i centrum och frågan är om det inte är den bästa också. Spänningen är rejäl direkt från start när ett tjusigt hus i Oxford brinner och ett barn hittas dött, ett svårt skadat och föräldrar tycks spårlöst försvunna. Från en rejäl gåta inledningsvis med de här försvunna föräldrarna utvecklas historien sedan till allt bli allt mer komplicerat ju fler svar poliserna får. Här finns många ingredienser – akademiska intriger, knepiga släktrelationer, ett komplicerat arv, en svår familjesituation bland annat – men Hunter har ett snyggt grepp om allt och bladvändare är bara förnamnet. Årets mest spännande kanske?

 

 

Gunilla Wedding
Gunilla Wedding är ledamot i Svenska Deckarakademin och kulturchef, deckarrecensent på Skånska Dagbladet och gör podden Deckardårarna tillsammans med kollegan Pernilla Ekdahl.

Namn: Gunilla Wedding
Ålder: 56 år
Bor: Lund
Läser just nu:Ärende, 1569 av Jörn Lier Horst och Slumra in av Åström & Sandlund.
Missar inte: Att läsa. Hundpromenader. Veckans yogapass.
Ser fram emot: Alltid en riktigt bra bok eller film. Att släppa nästa avsnitt av podden Deckardårarna. Nästa besök på landet. Alltid en skogspromenad. Och så premiären av Kastanjemannen på Netflix.

Arkiv

Kategorier