Deckarlucka 13: Dansk bladvändare

Vinterland av Kim Faber och Janni Pedersen:
Det här deckaråret har bjudit på fler bra danska deckardebutanter. En är journalistduon Kim Faber och Janni Pedersen och deras Vinterland. Den utredande polisduo är det perfekta motsatsparet. Martin Juncker är en före detta mordutredare som hamnat i onåd och placerats i sin gamla hemstad Sandsted för att starta upp ett lokalt poliskontor medan Signe är i motsatta änden av karriärstegen som utredningschef på mordroteln i Köpenhamn. Handlingen rör sig mellan ett terrorattentat mot en julmarknad i Köpenhamn som ligger på Signes bord och ett mord, ett försvinnande och en våldtäkt som Martin utreder. Samtididigt som snön börjar falla allt mer våldsamt och Signes och Martins respektive privatliv blir allt mer tilltrasslat rör sig de två utredningarna mot varandra och en rejäl urladdning. En riktig bladvändare.

Gunilla Wedding
Gunilla Wedding är ledamot i Svenska Deckarakademin och kulturchef och deckarrecensent på Skånska Dagbladet.

Namn: Gunilla Wedding
Ålder: 55 år
Bor: Lund
Läser just nu:Mordkonsulten av Elly Griffiths.
Missar inte: Att läsa. Hundpromenader. His dark materials, säsong 2. Veckans yogapass. Julkalendern.
Ser fram emot: Alltid en riktigt bra bok eller film. Att släppa avsnitt nummer tio av podden Deckardårarna. Att coronapandemin släpper sitt grepp. Nästa besök på landet. Alltid en skogspromenad.

Arkiv

Kategorier