Deckarlucka 9: ”Mästerlig avslutning”

Deckarlucka 9
Mittvattnet av Arne Dahl
I Mittvatten avslutar Arne Dahl sin trilogi om de före detta poliserna och nuvarande privatdetektiverna Molly Blom och Sam Berger. Och det är en avslutning som heter duga och återigen bevisar hu suverän Arne Dahl är på att samla upp alla de trådar han effektfullt nystar ut. Här går trådarna till och med tillbaka till tidigare böcker och det bjuds på efterlängtade återseenden. Naturligtvis ska den här serien läsas i ordning och i sin helhet så har ni inte börjat än är det bara att sätta fart. Först Utmarker sedan Inland och så Mittvatten. Och den som undrar vad Mittvatten är  – det får ni veta i boken. Själv undrar jag vad det blir härnäst från Dahls mästerliga penna?

Gunilla Wedding
Gunilla Wedding är ledamot i Svenska Deckarakademin och kulturchef och deckarrecensent på Skånska Dagbladet.

Namn: Gunilla Wedding
Ålder: 55 år
Bor: Lund
Läser just nu: Boken om Beck av Johan Erlandsson.
Missar inte: Att läsa. Hundpromenader, Snowpiercer, Marcella, säsong 3. Lyssna på händelser vid vatten uppläst av Rolf Lassgård.
Ser fram emot: Alltid en riktigt bra bok eller film. Att släppa avsnitt nummer sju av podden Deckardårarna. Nästa skogsvistelse.

Arkiv

Kategorier