Dags för deckarakademiäventyr

Till helgen är det dags för vårmöte med Svenska Deckarakademin. Denna gång i Göteborg där Malin Persson Giolito ska få den gyllene kofot hon mycket välförtjänt tilldelades 2016 för sitt rättegångsdramer Störst av allt som blev bästa svenska kriminalroman. Och så ska deckarakarmins tre nya medlemmar – Karin Alfredsson, Bo R. Holmberg och Ninni Schulman – presenteras. Allt detta på det offentliga framträdandet på Göteborgs stadsbibliotek på söndag 14.00. 

På lördagen blir det alldeles vanligt möte med deckarprat och en trevlig middag med ännu mera deckarprat.

 Jag laddar upp genom att förbereda bra frågor till presentationen – som jag ska hålla i – och genom att läsa en norsk Glasnyckelkandidat, Torkil Damhaugs En femte årstid. På norska. Den får nog följa med som tåglektyr också. Tillsammans med Ian Rankins Rather be the devil.

Gunilla Wedding
Gunilla Wedding är ledamot i Svenska Deckarakademin och kulturchef och deckarrecensent på Skånska Dagbladet.

Namn: Gunilla Wedding
Ålder: 55 år
Bor: Lund
Läser just nu:Mordkonsulten av Elly Griffiths.
Missar inte: Att läsa. Hundpromenader. His dark materials, säsong 2. Veckans yogapass. Julkalendern.
Ser fram emot: Alltid en riktigt bra bok eller film. Att släppa avsnitt nummer tio av podden Deckardårarna. Att coronapandemin släpper sitt grepp. Nästa besök på landet. Alltid en skogspromenad.

Arkiv

Kategorier