Deckarlucka 24

cleeves

24/12 Cold Earth av Ann Cleeves (2016):
I dag är det dags att avsluta årets julkalender och det blir med ett rejält hopp till den absoluta nutiden. För skåningar väntar definitivt ingen vit jul i år och därför passar också Ann Cleeves regniga, leriga mörka och alldeles underbara Cold Earth perfekt just i dag. Bara titta på omslaget!
Cold Earth är den sjunde och näst sista boken i Cleeves serie från Shetlandsöarna. Ett jordskred avslöjar ett kvinnolik och samtidigt som Jimmy Perez jagar en mördare knyts trådar ihop med seriens allra första bok, Svart som natten, och stora förväntningar skapas inför den avslutande delen. Cold Earth finns inte översatt till svenska än så vi kan väl hoppas den blir en av det kommande svenska deckarårets höjdpunkter.
God (och lite blöt och lerig) jul!

Gunilla Wedding
Gunilla Wedding är ledamot i Svenska Deckarakademin och kulturchef och deckarrecensent på Skånska Dagbladet.

Namn: Gunilla Wedding
Ålder: 55 år
Bor: Lund
Läser just nu:Mordkonsulten av Elly Griffiths.
Missar inte: Att läsa. Hundpromenader. His dark materials, säsong 2. Veckans yogapass. Julkalendern.
Ser fram emot: Alltid en riktigt bra bok eller film. Att släppa avsnitt nummer tio av podden Deckardårarna. Att coronapandemin släpper sitt grepp. Nästa besök på landet. Alltid en skogspromenad.

Arkiv

Kategorier