Deckarlucka 17

dexter

17/12 Sista bussen till Woodstock (1975):
Och så äntligen kommissarie Morse. Sista bussen till Woodstock (Last bus to Woodstock) från 1975 är läraren och författaren Colin Dexters första om den här buttra, självsvådliga kommissarien med förkärlek för korsord, engelsk litteratur och Wagner som definitivt stått modell för många kommande kommissarier i genren. Inte helt omöjligt att hitta lite Wallander här till exempel.
Morse parhäst Lewis finns också med redan här. De två poliserna utreder mordet på en ung flicka. Hon har, tillsammans med en kamrat, liftat från Oxford till byn Woodstock och hittas sedan mördad på parkeringen som tillhör puben Black Prince i Woodstock. Sista bussen till Woodstock är en klurig och välkonstruerad kriminalroman som dessutom blir extra rolig att läsa om man följt tv-serien Unge kommissarie Morse.

Gunilla Wedding
Gunilla Wedding är ledamot i Svenska Deckarakademin och kulturchef och deckarrecensent på Skånska Dagbladet.

Namn: Gunilla Wedding
Ålder: 55 år
Bor: Lund
Läser just nu: Giftmördaren av Sharon Bolton, Beatrice av Lina Bengtsdotter.
Missar inte: Att läsa. Hundpromenader, Snowpiercer, Karppi, säsong 2, 4 blocks. Lyssna på Händelser vid vatten uppläst av Rolf Lassgård.
Ser fram emot: Alltid en riktigt bra bok eller film. Att släppa avsnitt nummer sju av podden Deckardårarna. Nästa skogsvistelse med kantarellplockning.

Arkiv

Kategorier