Deckarlucka 6 – med vinstchans

maigret

6/12 Maigret på semester av Georges Simenon (1948):
I dagens lucka hoppar vi ända fram till 1948 och Georges Simenons Maigret på semester (Les Vacances de Maigret) som, om jag räknat rätt, är den 36:e deckaren om Maigret. Den första, Pietr-le-Letton, kom redan 1931.
I Maigret på semester har Maigret och Madame Maigret åkt på semester till Les Sables d’Olonne. Dock hamnar Madame Maigret ganska omgående på sjukhus och opereras för blindtarmsinflammation medan Maigret lyckas få en mordhistoria att sysselsätta sig med.

Tävling:
Den som är sugen på att ta reda på hur det går i Maigret på semester kan skicka ett mail till mig, Gunilla.wedding@skd.se, och berätta vad kommissarie Maigret heter i förnamn. Jag drar en vinnare bland de rätta svaren som får ett exemplar av boken i brevlådan som en liten extra julklapp så här strax före jul.

Gunilla Wedding
Gunilla Wedding är ledamot i Svenska Deckarakademin och kulturchef och deckarrecensent på Skånska Dagbladet.

Namn: Gunilla Wedding
Ålder: 55 år
Bor: Lund
Läser just nu: Giftmördaren av Sharon Bolton, Beatrice av Lina Bengtsdotter.
Missar inte: Att läsa. Hundpromenader, Snowpiercer, Karppi, säsong 2, 4 blocks. Lyssna på Händelser vid vatten uppläst av Rolf Lassgård.
Ser fram emot: Alltid en riktigt bra bok eller film. Att släppa avsnitt nummer sju av podden Deckardårarna. Nästa skogsvistelse med kantarellplockning.

Arkiv

Kategorier