Skånska deckarröster i Kulturhuset

 


Först 50-årsfest i Motala och sedan vidare till Stockholm för vårmöte med Svenska Deckarakademin. Det är en hektisk men rolig helg som pågår och i eftermiddag avslutas den med prisutdelning och deckarprat i Kulturhuset på Sergels torg. Det är förra årets bästa svenska deckare – Anders de la Mottes Ultimatum – och bästa debutant – Sara Lövestams Sanning med modifikation – som ska belönas med gyllene kofotar. Och så blir det prat om Pizzolatti, Marklund och Staalsen. Och med tanke på att det är jag som ska prata med Billesholmsbördige, Lommabosatta Anders de la Motte så blir det riktigt skånskt i Kulturhuset en stund. 14-15 pågår detta så kom dit den som råkar vara i närheten!

Gunilla Wedding
Gunilla Wedding är ledamot i Svenska Deckarakademin och kulturchef och deckarrecensent på Skånska Dagbladet.

Namn: Gunilla Wedding
Ålder: 55 år
Bor: Lund
Läser just nu:Mordkonsulten av Elly Griffiths.
Missar inte: Att läsa. Hundpromenader. His dark materials, säsong 2. Veckans yogapass. Julkalendern.
Ser fram emot: Alltid en riktigt bra bok eller film. Att släppa avsnitt nummer tio av podden Deckardårarna. Att coronapandemin släpper sitt grepp. Nästa besök på landet. Alltid en skogspromenad.

Arkiv

Kategorier