Att hitta tillbaka till Hilary

Hilary

2014 kom brittiska Sarah Hilarys suverän debutdeckare Someone else’s skin på svenska som Någon annans skuld. Om den skrev jag bland annat: ”Hilarys sätt att verkligen på allvar tränga bakom ytan på de inblandade, att skärskåda kärlek till varje pris och störda familjeförhållande är imponerande bra och leder fram till en ganska oväntad upplösning.”
Efter det har det varit tyst om Sarah Hilary – i Sverige. När jag i helgen gjorde lite deckargoogling insåg jag att hon faktiskt hunnit med två böcker till om sin polis Marnie Rome efter debuten – No other darkness förra året och så nu i april i år Tastes like fear. Jag laddade genast hem No other darkness till min läsplatta och har sedan dessa varit som uppslukad av denna riktigt otäck historia där liken efter två små pojkar hittas i en underjordisk bunker i en helt vanlig villaträdgård ….
För övrigt sa Ann Cleevse så här när jag intervjuade henne och bad henne tipsa om en bra brittisk deckarförfattare: ”Det finns en ung brittisk författare, Sarah Hilary, som vann Theakstons Crime Novel of the Year 2015 som jag verkligen tyckte var en fin debut – intressant, välkonstruerad och eftertänksam.” Läs hela intervjun här.

I veckans deckarspalt skrev jag om Modernistas satsning på att ge ut Ian Rankins Rebus-serie från början i veckans. Läs gärna här.

Gunilla Wedding
Gunilla Wedding är ledamot i Svenska Deckarakademin och kulturchef och deckarrecensent på Skånska Dagbladet.

Namn: Gunilla Wedding
Ålder: 55 år
Bor: Lund
Läser just nu:Mordkonsulten av Elly Griffiths.
Missar inte: Att läsa. Hundpromenader. His dark materials, säsong 2. Veckans yogapass. Julkalendern.
Ser fram emot: Alltid en riktigt bra bok eller film. Att släppa avsnitt nummer tio av podden Deckardårarna. Att coronapandemin släpper sitt grepp. Nästa besök på landet. Alltid en skogspromenad.

Arkiv

Kategorier