Ett sant omläsningsnöje

Det är inte ofta man har tid för omläsning men ett alldeles speciellt projekt gör att jag just nu plöjer hela Ann Cleeves Shetlands-serie på nytt. Ett sant nöje kan jag säga. Det har ändå gått et antal år sedan jag läste den första Raven Black (Svart som natten) första gången och det är kul att konstatera att den verkligen är så bra som jag minns. Nästa i ordningen är Vita nätter som jag bara precis hunnit börja på och som skapar ett sug att uppleva Shetlandsöarna även sommartid…
En liten tripp till Berlin under påsken fyllde också på deckarförråden med ett par inköp från den suveräna deckarbokhandeln Hammett-Krimibuchhandlung på Friesenstrasse 27 som ju som tur är har ett bra utbud med deckare på engelska också …

Gunilla Wedding
Gunilla Wedding är ledamot i Svenska Deckarakademin och kulturchef och deckarrecensent på Skånska Dagbladet.

Namn: Gunilla Wedding
Ålder: 55 år
Bor: Lund
Läser just nu:Mordkonsulten av Elly Griffiths.
Missar inte: Att läsa. Hundpromenader. His dark materials, säsong 2. Veckans yogapass. Julkalendern.
Ser fram emot: Alltid en riktigt bra bok eller film. Att släppa avsnitt nummer tio av podden Deckardårarna. Att coronapandemin släpper sitt grepp. Nästa besök på landet. Alltid en skogspromenad.

Arkiv

Kategorier