Äntligen dags för Dahl

dahl

Nu har den landat. Arne Dahls nya bok Utmarker som inte är A-gruppen och inte Opcop. När jag intervjuade Dahl inför Bokens Dag i Hässleholm 2014 sa han bland annat så här om denna bok som han då kommit ungefär 60- 70 sidor in i: ” Allt som var stort har blivit mindre och om Opcop-serien var en symfoni så skriver jag just nu en stråkvartett där komplexiteten får blir en annan.” Detta låter onekligen lockande och jag ser verkligen fram emot att få se vad det blivit av detta. Första recensionsdag är det 18 mars och då lovar jag att dela med mig av min läsupplevelse.

Efter stiltjen på recensionsfronten verkar det dessutom lossna nu – norska Glasnyckelvinnaren Gard Sveens Den siste pilgrimen, Val McDermis Döden vittnar och Oliver Trucs Skuggorna vänder tillbaka ligger alla på vänt just nu. Roligt nog!

Gunilla Wedding
Gunilla Wedding är ledamot i Svenska Deckarakademin och kulturchef och deckarrecensent på Skånska Dagbladet.

Namn: Gunilla Wedding
Ålder: 55 år
Bor: Lund
Läser just nu: Giftmördaren av Sharon Bolton, Beatrice av Lina Bengtsdotter.
Missar inte: Att läsa. Hundpromenader, Snowpiercer, Karppi, säsong 2, 4 blocks. Lyssna på Händelser vid vatten uppläst av Rolf Lassgård.
Ser fram emot: Alltid en riktigt bra bok eller film. Att släppa avsnitt nummer sju av podden Deckardårarna. Nästa skogsvistelse med kantarellplockning.

Arkiv

Kategorier