Stiltje på recensionsfronten

SHill

Efter Tana French Den hemliga platsen har det varit lite stiltje på deckarrecensionsfronten och jag har äntligen tagit mig tid att läsa Susan Hills senaste bok om kriminalkommissarie Serrailer – The Soul of Discretion från 2014. Här går Serrailer under cover för att försöka spränga en pedofilring och samtidigt händer det dramatiska saker i lilla Lafferton där han bor och inte minst i hans egen familj. Hills serie är fylld av stora känslor, svåra män, kloka kvinnor och den stackars Serrailersläkten är fullständigt osannolikt drabbad av elände. Trots detta fortsätter jag att följa den med stor glädje eftersom Hill skriver så övertygande om sina huvudpersoner och är en mästare på att skapa omtumlande dramatik och oväntade vändningar. Det här gäller inte minst The Soul of Discretion som jag verkligen rekommenderar.

Recensionsstiljten ser ut att hålla i sig ett litet tag men längre fram i vår väntar å andra sidan godbitar som Arne Dahls Utmarker, Eva Dolans Döda talar inte, Val McDermids Döden väntar och Elizabeth Georges Oanade konsekvenser. Så den som väntar på något gott …

Gunilla Wedding
Gunilla Wedding är ledamot i Svenska Deckarakademin och kulturchef och deckarrecensent på Skånska Dagbladet.

Namn: Gunilla Wedding
Ålder: 55 år
Bor: Lund
Läser just nu: Boken om Beck av Johan Erlandsson.
Missar inte: Att läsa. Hundpromenader, Snowpiercer, Marcella, säsong 3. Lyssna på händelser vid vatten uppläst av Rolf Lassgård.
Ser fram emot: Alltid en riktigt bra bok eller film. Att släppa avsnitt nummer sju av podden Deckardårarna. Nästa skogsvistelse.

Arkiv

Kategorier