Shetland och Sherlock

Helgens deckarupplevelser har i första hand handlat om tv. I fredags var det dags för andra avsnittet av Shetland, säsong 3 och det var riktigt, riktigt bra. Inte minst avslutet vid de vackra och skrämmande höga och branta klipporna vid Esha Ness. Att jag själv stått där och blickat ner i bråddjupet och ut över det skummande havet för bara drygt två månader sedan gör ju inte saken sämre…

I lördags var det sedan dags för det hett efterlängtade och omtalade ”historiska” avsnittet av moderna Sherlock. Imponerande klurigt och tankeväckande gjort måste jag säga. Ett fängslande försöka att tränga sig in i hjärnvindlingarna på denna fortfarande så vansinnigt populära detektiv kan man väl sammanfatta det som. Och ett både välspelat, spännande och underhållande, om än ibland smått förvirrande, äventyr.

I kväll väntar sedan den lovande brittiska serien London Spy och mellan tv-tittningarna har jag dessutom snudd på kastat i mig Val McDermids Splinter the Silence som är den senaste i serien om Carol Jordan och Tony Hill och så bra att jag vill ha en fortsättning direkt.

Gunilla Wedding
Gunilla Wedding är ledamot i Svenska Deckarakademin och kulturchef och deckarrecensent på Skånska Dagbladet.

Namn: Gunilla Wedding
Ålder: 55 år
Bor: Lund
Läser just nu:Mordkonsulten av Elly Griffiths.
Missar inte: Att läsa. Hundpromenader. His dark materials, säsong 2. Veckans yogapass. Julkalendern.
Ser fram emot: Alltid en riktigt bra bok eller film. Att släppa avsnitt nummer tio av podden Deckardårarna. Att coronapandemin släpper sitt grepp. Nästa besök på landet. Alltid en skogspromenad.

Arkiv

Kategorier