Deckarlucka 21

lucka21

21 december, Sydafrika:
I dag blev det sen lucköppning och till råga på allt med en bok jag inte läst än. Sydafrika har vi i alla fall hamnat i och där heter författaren Deon Meyer. En av mina stora favoriter som skriver suveräna hårdkokta kriminalromaner med mycket action och en hel del våld samtidigt som han ger gripande och kärleksfulla skildringar av Sydafrikas historia och utveckling under de senaste trettio åren. Oemotståndligt och därför borde också Cobra som jag köpte på Bokmässan i september vara utläst för länge sedan. men ibland räcker inte tiden till. Så här börjar den i alla fall: ” The rain drummed down on the corrugated iron roof. Ten past eight in the morning. Captain Benny Griessel clicked open his homicide briefcase on the wall of the wide, high veranda, removed the shoe protectors first, then the thin, transparent latex gloves.”

Gunilla Wedding
Gunilla Wedding är ledamot i Svenska Deckarakademin och kulturchef, deckarrecensent på Skånska Dagbladet och gör podden Deckardårarna tillsammans med kollegan Pernilla Ekdahl.

Namn: Gunilla Wedding
Ålder: 56 år
Bor: Lund
Läser just nu:Ärende, 1569 av Jörn Lier Horst och Slumra in av Åström & Sandlund.
Missar inte: Att läsa. Hundpromenader. Veckans yogapass.
Ser fram emot: Alltid en riktigt bra bok eller film. Att släppa nästa avsnitt av podden Deckardårarna. Nästa besök på landet. Alltid en skogspromenad. Och så premiären av Kastanjemannen på Netflix.

Arkiv

Kategorier