Deckarlucka 21

lucka21

21 december, Sydafrika:
I dag blev det sen lucköppning och till råga på allt med en bok jag inte läst än. Sydafrika har vi i alla fall hamnat i och där heter författaren Deon Meyer. En av mina stora favoriter som skriver suveräna hårdkokta kriminalromaner med mycket action och en hel del våld samtidigt som han ger gripande och kärleksfulla skildringar av Sydafrikas historia och utveckling under de senaste trettio åren. Oemotståndligt och därför borde också Cobra som jag köpte på Bokmässan i september vara utläst för länge sedan. men ibland räcker inte tiden till. Så här börjar den i alla fall: ” The rain drummed down on the corrugated iron roof. Ten past eight in the morning. Captain Benny Griessel clicked open his homicide briefcase on the wall of the wide, high veranda, removed the shoe protectors first, then the thin, transparent latex gloves.”

Gunilla Wedding
Gunilla Wedding är ledamot i Svenska Deckarakademin och kulturchef och deckarrecensent på Skånska Dagbladet.

Namn: Gunilla Wedding
Ålder: 55 år
Bor: Lund
Läser just nu:Mordkonsulten av Elly Griffiths.
Missar inte: Att läsa. Hundpromenader. His dark materials, säsong 2. Veckans yogapass. Julkalendern.
Ser fram emot: Alltid en riktigt bra bok eller film. Att släppa avsnitt nummer tio av podden Deckardårarna. Att coronapandemin släpper sitt grepp. Nästa besök på landet. Alltid en skogspromenad.

Arkiv

Kategorier