Deckarlucka 19

lucka 19

19 december, USA:
Vi avslutar USA-besöket med succéförfattaren Gillian Flynn naturligtvis. och Gone Girl i all ära men mörka, skruvade, välskrivna Mörka platser med sin oförglömliga huvudperson Libby Day är ändå hennes bästa. Libby såg sin familj mördas när hon var sju, hennes bror sitter i fängelse för dådet och nu, 25 år senare, söker en grupp privatspanare upp henne och hävdar att brodern är oskyldig. Det blir en oförglömlig och mörk resa in i ett mörkt och slitet USA. Så här bröjar det: ”Det finns en elakhet inom mig, verklig som ett kroppsligt organ. Sprätta upp magen på mig och den skulle rinna ut och ner på golvet så du kan stampa på den. Det handlar om familjen Days blod. Det är något fel med det.”

Gunilla Wedding
Gunilla Wedding är ledamot i Svenska Deckarakademin och kulturchef och deckarrecensent på Skånska Dagbladet.

Namn: Gunilla Wedding
Ålder: 55 år
Bor: Lund
Läser just nu:Mordkonsulten av Elly Griffiths.
Missar inte: Att läsa. Hundpromenader. His dark materials, säsong 2. Veckans yogapass. Julkalendern.
Ser fram emot: Alltid en riktigt bra bok eller film. Att släppa avsnitt nummer tio av podden Deckardårarna. Att coronapandemin släpper sitt grepp. Nästa besök på landet. Alltid en skogspromenad.

Arkiv

Kategorier