Deckarlucka 18

deckar18

18 december, USA:
Den amerikanska deckarförfattaren Sara Paretsky är mest känd för sin serie om den kvinnliga privatdeckaren V. I Warshawski i Chicago som hon debuterade med redan 1982. Den senaste i serien, Brush Back, kom i år. Paretsky har också skrivit den fängslande fristående thrillern Bleeding Kansas som utspelas i Kaw River Valley i Kansas där Paretsky själv växte upp. Bleeding Kansas följer två familjer som sedan lång tillbaka i historien legat i fejd med varandra – de religiösa Schapens som tillhör the Salvation Through the Blood of Jesus Full Bible Church och deras grannar Grelliers. Allt ställs på sin spets när  Gina Haring från från New York som är lesbisk och New Age-häxa flyttar till trakten. Skrämmande bra!

 

Gunilla Wedding
Gunilla Wedding är ledamot i Svenska Deckarakademin och kulturchef och deckarrecensent på Skånska Dagbladet.

Namn: Gunilla Wedding
Ålder: 55 år
Bor: Lund
Läser just nu:Mordkonsulten av Elly Griffiths.
Missar inte: Att läsa. Hundpromenader. His dark materials, säsong 2. Veckans yogapass. Julkalendern.
Ser fram emot: Alltid en riktigt bra bok eller film. Att släppa avsnitt nummer tio av podden Deckardårarna. Att coronapandemin släpper sitt grepp. Nästa besök på landet. Alltid en skogspromenad.

Arkiv

Kategorier