Deckarlucka 18

deckar18

18 december, USA:
Den amerikanska deckarförfattaren Sara Paretsky är mest känd för sin serie om den kvinnliga privatdeckaren V. I Warshawski i Chicago som hon debuterade med redan 1982. Den senaste i serien, Brush Back, kom i år. Paretsky har också skrivit den fängslande fristående thrillern Bleeding Kansas som utspelas i Kaw River Valley i Kansas där Paretsky själv växte upp. Bleeding Kansas följer två familjer som sedan lång tillbaka i historien legat i fejd med varandra – de religiösa Schapens som tillhör the Salvation Through the Blood of Jesus Full Bible Church och deras grannar Grelliers. Allt ställs på sin spets när  Gina Haring från från New York som är lesbisk och New Age-häxa flyttar till trakten. Skrämmande bra!

 

Gunilla Wedding
Gunilla Wedding är ledamot i Svenska Deckarakademin och kulturchef, deckarrecensent på Skånska Dagbladet och gör podden Deckardårarna tillsammans med kollegan Pernilla Ekdahl.

Namn: Gunilla Wedding
Ålder: 56 år
Bor: Lund
Läser just nu:Ärende, 1569 av Jörn Lier Horst och Slumra in av Åström & Sandlund.
Missar inte: Att läsa. Hundpromenader. Veckans yogapass.
Ser fram emot: Alltid en riktigt bra bok eller film. Att släppa nästa avsnitt av podden Deckardårarna. Nästa besök på landet. Alltid en skogspromenad. Och så premiären av Kastanjemannen på Netflix.

Arkiv

Kategorier