Deckarlucka 16

deckarluckan

16 december, Kanada:
I dag har vi tagit oss vidare Kanada. Deckarförfattaren Giles Blunt är från North Bay, Ontario och hans återkommande huvudperson är kriminalkommissarie John Cardinal som oftast löser mordgåtor i ett iskallt och snöigt klimat i fiktiva Algonquin Bay. Mörkret dominerar i Blunts historier och inte minst i dagens luckbok The Fields of Grief där Cardinals hustru Catherine som länge varit diagnostiserad som manodepressiv hittas död efter ett förmodat självmord. Cardinal själv vägrar ändå tro att det är självmord och går sina egna vägar. Vackert, skrivet och stundtals nästan  outhärdligt sorgligt. Och väl värt en läsning – liksom hela serien.

 

Gunilla Wedding
Gunilla Wedding är ledamot i Svenska Deckarakademin och kulturchef och deckarrecensent på Skånska Dagbladet.

Namn: Gunilla Wedding
Ålder: 55 år
Bor: Lund
Läser just nu:Mordkonsulten av Elly Griffiths.
Missar inte: Att läsa. Hundpromenader. His dark materials, säsong 2. Veckans yogapass. Julkalendern.
Ser fram emot: Alltid en riktigt bra bok eller film. Att släppa avsnitt nummer tio av podden Deckardårarna. Att coronapandemin släpper sitt grepp. Nästa besök på landet. Alltid en skogspromenad.

Arkiv

Kategorier