Deckarlucka 14

mcgowan

14 december, Nordirland:
Från England tar vi oss över till Nordirland och deckarförfattaren Claire McGowan (tyvärr inte översatt till svenska än). Hon debuterade med The Fall 2012 och sedan kom The Lost 2013 som är hennes första bok om rättspsykologen Paula Maguire i den fiktiva staden Ballyterrin på gränsen till Irland. Boken i dagens lucka är bok två om Magurie, The Dead Ground, där ett nyfött spädbarn försvinner från sjukhuset och Paula själv ställs in för livsavgörande och svåra val under utredningen. The Dead Ground är kansker inte riktigt lika bra som seriens första del men ändå så gripande och spännande och bra att man självklart vill fortsätta följa serien med The Silent Dead och sedan A Savage Hunger som kommer nästa år. The Dead Ground börjar så här: ”It starts with the smallest thing, the beat of your heart. When everything around you is horror, you focus on that. The pulse. The life. You focus and get on with it.”

Gunilla Wedding
Gunilla Wedding är ledamot i Svenska Deckarakademin och kulturchef och deckarrecensent på Skånska Dagbladet.

Namn: Gunilla Wedding
Ålder: 55 år
Bor: Lund
Läser just nu: Giftmördaren av Sharon Bolton, Beatrice av Lina Bengtsdotter.
Missar inte: Att läsa. Hundpromenader, Snowpiercer, Karppi, säsong 2, 4 blocks. Lyssna på Händelser vid vatten uppläst av Rolf Lassgård.
Ser fram emot: Alltid en riktigt bra bok eller film. Att släppa avsnitt nummer sju av podden Deckardårarna. Nästa skogsvistelse med kantarellplockning.

Arkiv

Kategorier