Deckarlucka 11

Lacey

11 december, London: Det är ofrånkomligt att stanna kvar i London en dag till. Nu i S J Boltons nutidsdeckare. Odödliga, hennes tredje kriminalroman om den unga polisen Lacey Flint som förutom att hon bär på en tung hemlighet också har en förmåga att råka otroligt illa ut i de polisutredningar hon är inblandad i. Här slickar hon fortfarande såren efter Livrädd där hon jobbade under-cover som självmordsbenägen student. Nu överväger Lacey att sluta helt som polis samtidigt som London hemsöks av en seriemördare som skär halsen av unga pojkar och tycks besatt av blod. Pressen fylls av vampyrrykten och det här är verkligen deckarläsning av högsta kvalitet. Boken inleds så här:
”- Det sägs att det är som att skär i smör när man skär i ungt kött.
För en stund satt terapeuten tyst.
– Och är det så?, frågade hon.
– Nej det är bara skitsnack.”

Gunilla Wedding
Gunilla Wedding är ledamot i Svenska Deckarakademin och kulturchef, deckarrecensent på Skånska Dagbladet och gör podden Deckardårarna tillsammans med kollegan Pernilla Ekdahl.

Namn: Gunilla Wedding
Ålder: 56 år
Bor: Lund
Läser just nu: Fallvind av Maria Adolfsson.
Missar inte: Att läsa. Hundpromenader. Veckans yogapass.
Ser fram emot: Alltid en riktigt bra bok eller film. Att släppa nästa avsnitt av podden Deckardårarna. Att såga ner lite mer stormfällda träd på landet. Alltid en skogspromenad.

Arkiv

Kategorier