Deckarlucka 8

Vilklete

8 december, Belgien (och Island):
Svenska Ingrid Hedströms serie om undersökningsdomaren Martine Poirot tar oss med till den lilla belgiska staden Villette i en tilltalande blandning av klassiskt pussel och intressant samhällsskildring. I dagens lucka ligger hennes Svarta korpar över Villette som är seriens sjätte och sista del och överraskadegenom att ta ett raskt kliv 13 år fram i tiden jämfört med boken innan och placera Martine nästan i nutid. I fokus för handlingen står den isländska bankkraschen och en mördad fotomodell. Boken inleds så här: ”Hämnden kan vänta. Hämnden har inte bråttom. Hämnden kan vänta, men den ska komma, och den dag då den äntligen kommer ska den vara stor och fruktansvärd. Som en storm ska den svepa in över de skyldiga, som ett regn av frätande aska eller som en dödlig farsot och ödelägga deras futtiga liv.”

Gunilla Wedding
Gunilla Wedding är ledamot i Svenska Deckarakademin och kulturchef, deckarrecensent på Skånska Dagbladet och gör podden Deckardårarna tillsammans med kollegan Pernilla Ekdahl.

Namn: Gunilla Wedding
Ålder: 56 år
Bor: Lund
Läser just nu: Fallvind av Maria Adolfsson.
Missar inte: Att läsa. Hundpromenader. Veckans yogapass.
Ser fram emot: Alltid en riktigt bra bok eller film. Att släppa nästa avsnitt av podden Deckardårarna. Att såga ner lite mer stormfällda träd på landet. Alltid en skogspromenad.

Arkiv

Kategorier