Mottagning med Perez

shperez

Första Shetland Noir-dagen avslutades med mottagning i Lerwicks stadshus och en fantastisk Shetländsk buffé med allt från blodkorv till lamm och makrill och lokal Lerwicköl. Och när nyinstiftade Jimmy Perez Trophy skulle delas ut till vinnaren av festivalens novelltävling vem dök upp som prisutdelare om inte Jimmy Perez själv – det vill säga skådespelaren Douglas Henshall. I sitt korta tal tackade han alla författare eftersom han älskar att läsa och eftersom han skulle varit arbetslös om de inte skrev.

Ett annat pris som ska delas ut på festivaldag nummer två är The Ice Pick Award som sedan förra året ges till bästa deckare översatt till isländska av Iceland Noir. Ett gäng svenskar finns med bland de nominerade – Anders de la Motte, Liza Marklund, Johan Theorin och så Viveca Sten som också finns på plats på festivalen. Kanske för att ta emot ishackan…

Gunilla Wedding
Gunilla Wedding är ledamot i Svenska Deckarakademin och kulturchef och deckarrecensent på Skånska Dagbladet.

Namn: Gunilla Wedding
Ålder: 55 år
Bor: Lund
Läser just nu:Mordkonsulten av Elly Griffiths.
Missar inte: Att läsa. Hundpromenader. His dark materials, säsong 2. Veckans yogapass. Julkalendern.
Ser fram emot: Alltid en riktigt bra bok eller film. Att släppa avsnitt nummer tio av podden Deckardårarna. Att coronapandemin släpper sitt grepp. Nästa besök på landet. Alltid en skogspromenad.

Arkiv

Kategorier