Tartan Noir och Nordic Noir

Jag har precis fått programmet för deckarfestivalen Shetland Noir och konstaterar att det finns många intressanta programpunkter att se fram emot. Vad sägs om Nordtartan Noir där skillnader och likheter mellan Tartan (skotsk) Noir och Nordic Noir ska diskuteras av Arne Dahl, Yrsa Sigurdardottir, James Oswald och Craig Robertson. Eller Bloody Scotland där regionala rivaliteter och skillnader mellan skotska deckare och deckarförfattare diskuteras av bland andra Alex Gray och James Oswald. Sedan finns det också rubriker som Iceland Noir, Killer Woman: a womans place in crime fiction is? och CSI Scotland: the facts about crime fiction. och så högläsning och diskussion med Denise Mina och Håkan Nesser. Sista kvällen blir det filmvisning med Orson Welles A touch of evil. Avundsjuk någon?
Jag lovar i alla fall att rapportera flitigt.

Programmet i sin helhet:

Gunilla Wedding
Gunilla Wedding är ledamot i Svenska Deckarakademin och kulturchef och deckarrecensent på Skånska Dagbladet.

Namn: Gunilla Wedding
Ålder: 55 år
Bor: Lund
Läser just nu:Scrublands av Chris Hammer.
Missar inte: Att läsa. Hundpromenader. His dark materials, säsong 2. Veckans yogapass.
Ser fram emot: Alltid en riktigt bra bok eller film. Att släppa avsnitt nummer tio av podden Deckardårarna. Att coronapandemin släpper sitt grepp. Nästa besök på landet. Alltid en skogspromenad.

Arkiv

Kategorier