Stora tv-deckarveckan

Modus. Modus. Marek Oravec som Richard Forrester, Melinda Kinnaman som Inge Johanne Vik och Henrik Norlén som Ingvar Nymann.
Modus. Modus. Marek Oravec som Richard Forrester, Melinda Kinnaman som Inge Johanne Vik och Henrik Norlén som Ingvar Nymann. Foto: Morgan Norman/Tv4

Nästa vecka slås det på stora trumman i både TV 4 och SVT när det gäller deckare. På onsdag är det premiär för Modus i TV 4 som är baserad på Anne Holts böcker om kriminalpsykologen Inger Johanne Vik och på söndag 27/9 är det sedan efterlängtad premiär för Bron III i SVT.
I måndags var jag på stor galapremiär på Malmö Live där det två första avsnitten av Bron visades inne i den nya Konsertsalen och utan att avslöja för mycket – den kommer en recension på nöjessidan i veckan – så kan jag ju säga att det såg lovande ut.
Samtidigt har jag också sett ett avsnitt av Modus och är nog ännu mer imponerad. Det här verkar kunna bli riktigt, riktigt bra om det håller hela vägen. Fantastiska skådespelare hela vägen och en fin omsorg om både detaljer och helhet.

Mycket att se fram emot med andra ord. Och så avslutningen av den aningen flippade men ändå bra norska tv-thrillern Mammon nu på söndag. Härliga tider för deckarfantaster med andra ord!

Gunilla Wedding
Gunilla Wedding är ledamot i Svenska Deckarakademin och kulturchef och deckarrecensent på Skånska Dagbladet.

Namn: Gunilla Wedding
Ålder: 55 år
Bor: Lund
Läser just nu:Mordkonsulten av Elly Griffiths.
Missar inte: Att läsa. Hundpromenader. His dark materials, säsong 2. Veckans yogapass. Julkalendern.
Ser fram emot: Alltid en riktigt bra bok eller film. Att släppa avsnitt nummer tio av podden Deckardårarna. Att coronapandemin släpper sitt grepp. Nästa besök på landet. Alltid en skogspromenad.

Arkiv

Kategorier