Förmiddag med The Fall

Semester, grått, lite regnigt. Bättre förmiddag kan man inte önska sig när man precis kommer på att säsong två av den irländsk-brittiska kriminalserien The Fall precis haft premiär på Netflix. Det blev två avsnitt på raken och ett nöjt konstaterande att säsong två verkar minst lika bra som säsong ett. Fortfarande ett långsamt parallellskeende där perspektivet växlar mellan polis och mördare. Fortfarande djävulskt spännande, otäckt och tragiskt och så sorgligt. Och så framförallt Gillian Anderson som är fullständigt fantastiskt bra som kriminalkommissarie Stella Gibson. Nu får jag bärga mig lite för säsong två är bara sex avsnitt lång och jag vill ju att den ska räcka länge. Ransonering alltså. Eller kanske i alla fall ett avsnitt till i kväll. Det är ju ändå semester.

Gunilla Wedding
Gunilla Wedding är ledamot i Svenska Deckarakademin och kulturchef och deckarrecensent på Skånska Dagbladet.

Namn: Gunilla Wedding
Ålder: 55 år
Bor: Lund
Läser just nu: Giftmördaren av Sharon Bolton, Beatrice av Lina Bengtsdotter.
Missar inte: Att läsa. Hundpromenader, Snowpiercer, Karppi, säsong 2, 4 blocks. Lyssna på Händelser vid vatten uppläst av Rolf Lassgård.
Ser fram emot: Alltid en riktigt bra bok eller film. Att släppa avsnitt nummer sju av podden Deckardårarna. Nästa skogsvistelse med kantarellplockning.

Arkiv

Kategorier