Otålig i hängmattan

IMG_1034.JPG

Förra året kom Karin Slaughters första fristående deckare Cop Town – en suverän skildring av polisliv i Atlanta 1974 som jag sträckläste i påskas. Nu är det dags för nästa fristående historia av denna suveräna författare. Pretty Girls heter den och som jag skrivit i bloggen tidigare kommer den faktiskt på svenska i september. Men jag är så otålig i min semesterhängmatta att jag inte ens har ro att vänta på en inbunden engelsk bok i brevlådan. I ställe blir det ett par snabba knapptryck och vips finns Pretty Girls i min padda. Min andra e-bok någonsin men det kan nog mycket väl bli en vana denna varma, läsvänliga sommar. Nu kör jag sträckläsning igen en stund och återvänder med rapport när jag är tillbaka från Slaughtervärlden.

PS. Den som vill vara inne och svalka sig kan ju passa på att se första avsnittet av Ett fall för Vera på SVT Play. En klart godkänd deckarserie om Ann Cleeves underbara kriminalare Vera Stanhope. Del ett heter Hidden Depths och är baserad på Cleeves bok med samma namn. D.S

Gunilla Wedding
Gunilla Wedding är ledamot i Svenska Deckarakademin och kulturchef och deckarrecensent på Skånska Dagbladet.

Namn: Gunilla Wedding
Ålder: 55 år
Bor: Lund
Läser just nu:Mordkonsulten av Elly Griffiths.
Missar inte: Att läsa. Hundpromenader. His dark materials, säsong 2. Veckans yogapass. Julkalendern.
Ser fram emot: Alltid en riktigt bra bok eller film. Att släppa avsnitt nummer tio av podden Deckardårarna. Att coronapandemin släpper sitt grepp. Nästa besök på landet. Alltid en skogspromenad.

Arkiv

Kategorier