Marklund vann

Stephen King har fått vila de senaste dagarna och i stället har jag sträckläst Marklunds Järnblod. Nu börjar jag närma mig upplösningen och läser långsammare och långsammare väl medveten om att det här är sista gången jag läser något nytt om Annika Bengtzon. Omläsning av hela serien fungerar naturligtvis bra fortfarande men riktigt samma som att läsa en helt ny bok kan det aldrig bli. Vad tycker jag då? Är jag nöjd? Besviken? Glad? Sorgsen? Överraskad? Det återstår att se när recensionen kommer 17 juni.

Gunilla Wedding
Gunilla Wedding är ledamot i Svenska Deckarakademin och kulturchef och deckarrecensent på Skånska Dagbladet.

Namn: Gunilla Wedding
Ålder: 55 år
Bor: Lund
Läser just nu:Mordkonsulten av Elly Griffiths.
Missar inte: Att läsa. Hundpromenader. His dark materials, säsong 2. Veckans yogapass. Julkalendern.
Ser fram emot: Alltid en riktigt bra bok eller film. Att släppa avsnitt nummer tio av podden Deckardårarna. Att coronapandemin släpper sitt grepp. Nästa besök på landet. Alltid en skogspromenad.

Arkiv

Kategorier