Reafynd

IMG_0138

Bokhandeln närmast jobbet har rena drömrean – 40 procent på alla böcker i affären. Trots att jag definitivt inte behöver fler böcker varken i bokhyllan eller i läshögen kunde jag inte motstå att ta en titt bland de engelska pocketdeckarna och naturligtvis hittade jag något spännande – Becky Mastermans Edgarnominerade debut Rage against the dying och John Harveys Good bait. Mastermans huvudperson är en pensionerade FBI-agent vid namn Brigid Quinn  och gillar jag henne seriens del två, Fear the darkness, precis kommit ut.
John Harvey är en gammal favorit med både den långa serien om Charles Resnick och trilogin om Frank Elder. I Good bait som kom 2012 presenterar han en ny hjältinna – DCI Karen Shields som jobbar för Homicide & Serious Crimes i London. Nu är det hem och läsa som gäller.

Gunilla Wedding
Gunilla Wedding är ledamot i Svenska Deckarakademin och kulturchef och deckarrecensent på Skånska Dagbladet.

Namn: Gunilla Wedding
Ålder: 55 år
Bor: Lund
Läser just nu:Mordkonsulten av Elly Griffiths.
Missar inte: Att läsa. Hundpromenader. His dark materials, säsong 2. Veckans yogapass. Julkalendern.
Ser fram emot: Alltid en riktigt bra bok eller film. Att släppa avsnitt nummer tio av podden Deckardårarna. Att coronapandemin släpper sitt grepp. Nästa besök på landet. Alltid en skogspromenad.

Arkiv

Kategorier