Väl värd långsamhet

Jag börjar först nu komma till slutet av Tana French The secret place. Det har med andra ord gått långsamt med läsningen och ibland har jag faktiskt tyckt att boken varit småseg. Men, det är en småseghet med ett alldeles eget syfte upptäcker jag ju närmre slutet jag kommer. Den här historien får ta sin tid, den handlar om små nyanser i ett mycket fängslande psykologiskt spel och inte minst om att bli vuxen. Jag är fortfarande inte riktigt säker på om det döljer sig någon ytterligare överraskning på de sista sidorna men tycker totalt sett mycket, mycket om den här långsamma läsningen. Och, jag har sagt det förra – att Tana French definitivt inspireras av Donna Tartt. Nu säger jag det igen.

Gunilla Wedding
Gunilla Wedding är ledamot i Svenska Deckarakademin och kulturchef och deckarrecensent på Skånska Dagbladet.

Namn: Gunilla Wedding
Ålder: 55 år
Bor: Lund
Läser just nu:Mordkonsulten av Elly Griffiths.
Missar inte: Att läsa. Hundpromenader. His dark materials, säsong 2. Veckans yogapass. Julkalendern.
Ser fram emot: Alltid en riktigt bra bok eller film. Att släppa avsnitt nummer tio av podden Deckardårarna. Att coronapandemin släpper sitt grepp. Nästa besök på landet. Alltid en skogspromenad.

Arkiv

Kategorier