Deckarlucka 22

christofferBakom lucka 22 döljer sig en av årets stora favoriter – Christoffer Carlssons Den fallande detektiven. Det här är bok två i Carlssons serie om Leo Juncker – en polis på kollisionskurs med både sig själv och samhället runt honom. Det här är en serie helt i min smak fylld av kärlek till genren, smarta blinkningar, välkonstruerade intriger – ja uppslukande helt enkelt. Om Den fallande detektiven skrev jag i min recension i somras bland annat: ”Christoffer Carlsson älskar deckargenren och den kärleken får mig att älska att läsa hans böcker. Historien om Leo Junker är inte slut än, de mystiska konsprationerna snurrar vidare. Tack och lov.”

Gunilla Wedding
Gunilla Wedding är ledamot i Svenska Deckarakademin och kulturchef och deckarrecensent på Skånska Dagbladet.

Namn: Gunilla Wedding
Ålder: 55 år
Bor: Lund
Läser just nu:Mordkonsulten av Elly Griffiths.
Missar inte: Att läsa. Hundpromenader. His dark materials, säsong 2. Veckans yogapass. Julkalendern.
Ser fram emot: Alltid en riktigt bra bok eller film. Att släppa avsnitt nummer tio av podden Deckardårarna. Att coronapandemin släpper sitt grepp. Nästa besök på landet. Alltid en skogspromenad.

Arkiv

Kategorier