Deckarlucka 21

slaughterhylla

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Bättre sent än aldrig får jag säga om dagens lucka som gömmer hela min Slaughter-hylla- Amerikanska Karin Slaughter skriver starkt, angeläget och utan att skygga för våldsamheter framförallt om om våldsbrott mot kvinnor, skrivna ur ett kvinnligt perspektiv och med extra fokus på offren. Slaughter inledde sitt deckarskrivande med en serie som utspelas i lilla samhället Grant County i Georgia och med barnläkaren Sarah Linton, hennes exman polischefen Jeffrey Tolliver och Jeffreys kollega Lena Adams som huvudpersoner. Sedan inledde hon ytterligare en serie med FB-agenten Will Trent som huvudperson och efter ett par böcker fick de två serierna mötas. Bland mina personliga favoriter finns Beyond Reach och Fractured men egentligen är allt Slaughter skriver i topklass.

Gunilla Wedding
Gunilla Wedding är ledamot i Svenska Deckarakademin och kulturchef och deckarrecensent på Skånska Dagbladet.

Namn: Gunilla Wedding
Ålder: 55 år
Bor: Lund
Läser just nu:Mordkonsulten av Elly Griffiths.
Missar inte: Att läsa. Hundpromenader. His dark materials, säsong 2. Veckans yogapass. Julkalendern.
Ser fram emot: Alltid en riktigt bra bok eller film. Att släppa avsnitt nummer tio av podden Deckardårarna. Att coronapandemin släpper sitt grepp. Nästa besök på landet. Alltid en skogspromenad.

Arkiv

Kategorier