Deckarlucka 21

slaughterhylla

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Bättre sent än aldrig får jag säga om dagens lucka som gömmer hela min Slaughter-hylla- Amerikanska Karin Slaughter skriver starkt, angeläget och utan att skygga för våldsamheter framförallt om om våldsbrott mot kvinnor, skrivna ur ett kvinnligt perspektiv och med extra fokus på offren. Slaughter inledde sitt deckarskrivande med en serie som utspelas i lilla samhället Grant County i Georgia och med barnläkaren Sarah Linton, hennes exman polischefen Jeffrey Tolliver och Jeffreys kollega Lena Adams som huvudpersoner. Sedan inledde hon ytterligare en serie med FB-agenten Will Trent som huvudperson och efter ett par böcker fick de två serierna mötas. Bland mina personliga favoriter finns Beyond Reach och Fractured men egentligen är allt Slaughter skriver i topklass.

Gunilla Wedding
Gunilla Wedding är ledamot i Svenska Deckarakademin och kulturchef, deckarrecensent på Skånska Dagbladet och gör podden Deckardårarna tillsammans med kollegan Pernilla Ekdahl.

Namn: Gunilla Wedding
Ålder: 56 år
Bor: Lund
Läser just nu: Fallvind av Maria Adolfsson.
Missar inte: Att läsa. Hundpromenader. Veckans yogapass.
Ser fram emot: Alltid en riktigt bra bok eller film. Att släppa nästa avsnitt av podden Deckardårarna. Att såga ner lite mer stormfällda träd på landet. Alltid en skogspromenad.

Arkiv

Kategorier