Deckarlucka 15

EngströmEn av de bästa nya svenska författarna i genren döljer sig bakom lucka 15. Thomas Engström fick Svenska Deckarakademins debutantpris för sin thriller Väster om friheten 2013. Och uppföljaren, Söder om helvetet, fanns med bland de fem nominerade till Årets bästa svenska deckare i år. De här två böckerna är de första i en planerad trilogi om den före detta Stasiagenten, numera CIA-spionen Ludwig Licht. del ett utspelas i Berlin och del två i Pennsylvania. Engström kombinerar på ett högst eget sätt ett poetiskt språk och välgjorda miljöskildringar med ett enormt driv. Det ska bli väldigt spännande att ta del av del tre så småningom.

Gunilla Wedding
Gunilla Wedding är ledamot i Svenska Deckarakademin och kulturchef och deckarrecensent på Skånska Dagbladet.

Namn: Gunilla Wedding
Ålder: 55 år
Bor: Lund
Läser just nu: Giftmördaren av Sharon Bolton, Beatrice av Lina Bengtsdotter.
Missar inte: Att läsa. Hundpromenader, Snowpiercer, Karppi, säsong 2, 4 blocks. Lyssna på Händelser vid vatten uppläst av Rolf Lassgård.
Ser fram emot: Alltid en riktigt bra bok eller film. Att släppa avsnitt nummer sju av podden Deckardårarna. Nästa skogsvistelse med kantarellplockning.

Arkiv

Kategorier