Hyllning till en favorit

PD2006 gjorde jag min drömintervju när jag fick 20 minuter med den då 86-åriga deckardrottningen P. D. James. I går eftermiddag när besked om hennes död kom var jag bara tvungen att leta rätt på min gamla text i tidningens arkiv. Nu sitter det uppklistrar på skåpet bakom mig som en hyllning. Och så blev den underlag till en minneskrönika också som ni kan läsa här. Och glöm nu för all del inte att läsa om gamla P. D. James-favoriter. Det är hon definitivt värd.

Gunilla Wedding
Gunilla Wedding är ledamot i Svenska Deckarakademin och kulturchef och deckarrecensent på Skånska Dagbladet.

Namn: Gunilla Wedding
Ålder: 55 år
Bor: Lund
Läser just nu:Mordkonsulten av Elly Griffiths.
Missar inte: Att läsa. Hundpromenader. His dark materials, säsong 2. Veckans yogapass. Julkalendern.
Ser fram emot: Alltid en riktigt bra bok eller film. Att släppa avsnitt nummer tio av podden Deckardårarna. Att coronapandemin släpper sitt grepp. Nästa besök på landet. Alltid en skogspromenad.

Arkiv

Kategorier