Vem väntar på värdshuset?

Sex deckarförfattare samlade på ett värdshus i Värmland med uppgift att lösa mordgåtor. Mina associationer går direkt till klassiska pusseldeckare och naturligtvis Maria Langs Vem väntar på värdshuset (även om det är Västmanland och inte Värmland).
Men denna gång handlar det om underhållnings-tv. SVT ska göra en Så mycket bättre i deckarform genom att samla ihop sex av Sveriges bästa eller mest populära deckarförfattare på en plats och låta dem umgås med varandra och dessutom lösa mordgåtor ur varandras böcker.
Eftersom jag gillar Så mycket bättre, gillar pusseldeckare, gillar att spela Cluedo och flera av de medverkande författarna dessutom tillhör mina favoriter så måste jag erkänna att jag ser fram emot det här. Men undrar också i mitt stilla sinne om det finns någonting det inte går att göra lättsam underhållning av?
Och jag hoppas verkligen att man i det här fallet räknar in kalla kårar i begreppet underhållning. Lite läskigt måste det få bli. Åtminstone Maria Lang-läskigt. Man vet ju aldrig vem som väntar där på värdshuset…

Medverkande deckarförfattare i Svt:s Deckarna: Christoffer Carlsson, Anders Roslund, Börge Hellström, Katarina Wennstam, Anna Jansson och Denise Rudberg. (Premiär januari 2015).

Gunilla Wedding
Gunilla Wedding är ledamot i Svenska Deckarakademin och kulturchef och deckarrecensent på Skånska Dagbladet.

Namn: Gunilla Wedding
Ålder: 55 år
Bor: Lund
Läser just nu:Mordkonsulten av Elly Griffiths.
Missar inte: Att läsa. Hundpromenader. His dark materials, säsong 2. Veckans yogapass. Julkalendern.
Ser fram emot: Alltid en riktigt bra bok eller film. Att släppa avsnitt nummer tio av podden Deckardårarna. Att coronapandemin släpper sitt grepp. Nästa besök på landet. Alltid en skogspromenad.

Arkiv

Kategorier